Nokvorsten reparatie

9/2/2021 door Dakbeheerzuid.nl
  • OPDRACHT

    Het repareren van nokvorsten

  • LOCATIE(S)
    Vught, Geffen

NOKVORSTEN REPAREREN

Nokvorsten zijn de bovenste dakpannen om de nok van het dak af te sluiten. Bij oudere huizen zijn die meestal met cement vastgelegd. Deze specielaag zal op den duur brokkelig of poreus worden en vocht op gaan nemen. In de winter vriest dit vocht op. Omdat specie niet kan krimpen of uitzetten zal de specielaag gaan scheuren en komen de nokvorsten los te liggen. Het gevolg is daklekkage en de kans dat de nokvorsten bij een stevige wind van het dak waaien. U kunt zich wel voorstellen wat voor schade zo’n vallende dakpan kan aanrichten. In sommige gevallen is een reparatie van de nokvorsten niet meer mogelijk, doordat deze zo erg aangetast zijn, gescheurd, poreus of zelfs gebroken.Dan is het verstandig de nokvorsten te vernieuwen.

Laat uw nokvorsten repareren om lekkages te voorkomen
Wij van Dakbeheer Zuid kunnen dit voor vakkundig herstellen.

NOKVORSTEN VERNIEUWEN

Indien mogelijk zullen wij de oude specie van de dakpannen verwijderen en deze hergebruiken. Anders dient er gebruik gemaakt te worden van nieuwe dakpannen. Daarna zal er aan de beide zijdes van het dak een rij pannen geplaatst worden. Hierop volgend word er een ondervorst geplaatst of stroken Flexim dakmortel. Dit is afhankelijk van het dak/ de constructie en uiteraard de wensen van de klant. Daarna zullen de nieuwe nokvorsten geplaatst worden en vastgezet d.m.v. Flexim dakmortel of nokhaken.

Wilt een vrijblijvende offerte aanvragen. Vul dan uw gegevens in op onze contactpagina , dan ontvangt u zo snel mogelijk een gratis offerte.
Deze offerte is geheel vrijblijvend. Er zitten dus geen kosten aan verbonden.
Op alle werkzaamheden die door Dakbeheer Zuid worden uitgevoerd zal 10 Jaar schriftelijke garantie worden afgegeven.