Bitumen dakbedekking

Alles over bitumen dakbedekking voor op uw dak

Bitumen

Bitumen is een vloeibare stof die voor komt in ruwe aardolie. Bitumen dakbedekking ( ook wel dakleer genoemd ) is vooral populair op platte daken, maar kan ook prima op schuine daken worden toegepast. Er is een grote variatie in de samenstelling van bitumen dakbedekking, wat van invloed is op de eigenschappen. In grote lijnen kan je het onderverdelen in de typen APP en SBS.

Soorten bitumen

APP

APP is een afkorting voor a-tactisch polypropyleen. Dit betekent dat het bitumen is, verwerkt met een elastische kunststof. Het is soepel bij bepaalde omgevingstemperaturen. Dit betekent ook direct dat het beter bestand tegen de zon en UV straling is dan de SBS variant (zie hieronder).

SBS

SBS is de afkorting van styreen butadieen styreen. Dit materiaal is een kunststof stof die elastische eigenschappen bezit. Het grote voordeel van dit SBS bitumen is dat het werking van onderliggende constructies zoals de dakconstructie en isolatie goed op kan vangen omdat het mee kan rekken. Een nadeel is dat het bij blootstelling aan veel UV straling poreus wordt, wanneer er dan ook gekozen wordt voor SBS bitumen zal er bijvoorbeeld een laag grind over de dakbedekking heen moeten.

Bitumen dakbedekking

Bitumen dakbedekking

Bitumen dakbedekking wordt ook wel dakleer genoemd. Dit is robuust materiaal om platte daken zoals aanbouwen, veranda’s, dakkapellen of schuren mee te bedekken. De legprijs wordt mede bepaald door kwaliteit van de oude dakbedekking. Indien nodig dient het hele dak geheel vernieuwd te worden. Wanneer de oude dakbedekking nog van goede kwaliteit dan kan dit gewoon gebruikt worden.

Indien voor totale vernieuwing van het dak wordt gekozen dan zal zich mogelijk de vraag aandienen of het nieuwe dak ook geïsoleerd moet gaan worden. Het geheel kan echter te zwaar worden voor uw dakconstructie. Dakbeheer Zuid geeft u hier meteen betrouwbaar advies in. Vraag vrijblijvend een offerte aan. Bitumen Dakbedekking vervangen

Het is belangrijk dat het dak van je huis in goede staat verkeerd. Een klein mankement kan grote gevolgen hebben. Laat je bitumen dakbedekking van tijd tot tijd dus controleren.Door uw bitumen dak op tijd te vervangen voorkom je een hoop gedoe. Denk bijvoorbeeld aan lastige dak lekkages. Een daklekkage kan voor veel waterschade zorgen in huis. Behalve dit zijn er ook voordelen om je bitumen dakbedekking te vervangen. Er is op wat oudere daken vaak winst te behalen op de isolatiewaarde. Doordat de nieuwe bitumen dakbedekking beter isoleert, zal het schelen in de energie kosten.

Voordelen bitumen dakbedekking

  • Bescherming tegen vocht en kou van buitenaf
  • Bescherming tegen waterschade
  • Duurzame, betere materialen
  • Verbeterde isolatie (scheelt in energie kosten)
  • Waarde vermeerdering van de woning

Direct een vrijblijvende offerte?

vrijblijvende offerte