Schoonsteenrenovatie

9/2/2021 door Dakbeheerzuid.nl
  • OPDRACHT

    Het opnieuw voegen van schoorstenen

  • LOCATIE(S)
    Den Bosch

SCHOORSTEEN VOEGEN

Uw schoorsteen opnieuw laten voegen is erg belangrijk, omdat oud slecht voegwerk of los zittende voegen lekkages kunnen veroorzaken! Schoorsteen renovatie is een klus die Dakbeheer Zuid vakkundig voor u uitvoert.

Lekkage door slechte voegen?

U moet uw schoorsteen opnieuw laten voegen als u last heeft van lekkage. Doordat de voegen poreus zijn of zich niet meer in de schoorsteen bevinden kan het regenwater een aantoonbare lekkages vormen. Lekkage van uw schoorsteen kan ontstaan als uw schoorsteen slecht onderhouden is of achterstallig onderhoud heeft. Oudere schoorstenen zijn extra kwetsbaar. Het voegwerk heeft vaak flink te lijden van het constant wisselende Nederlandse weer. Voegen en stenen worden slecht en er kunnen scheuren en zelfs barsten in ontstaan.

SCHOORSTEEN RENOVATIE

De buitenkant van de schoorsteen kan prima gerenoveerd worden door de schoorsteen opnieuw te voegen. Ook de bovenplaat van uw schoorsteen zal vaak toe zijn aan renovatie.

De meeste oude schoorstenen hebben een gecementeerde bovenplaat die door weersinvloeden zoals vocht en vorst na een aantal jaren scheuren gaat vertonen. Door een schoorsteen renovatie toe te passen worden vaak hogere kosten voorkomen.

Dakbeheer Zuid kan voor u het metselwerk repareren, uw schoorsteen voegen en het verouderde lood vervangen. Behalve het schoorsteen voegen kunnen wij natuurlijk ook de schoorsteen impregneren en mossen, algen en andere verontreinigingen verwijderen. Het verwijderen van mossen en algen van de schoorsteen zal gebeuren door middel van hoge druk met warm water. Hierdoor gaan de mossen en algen gemakkelijk van de schoorsteen af.

Metselen schoorsteen

Als blijkt bij bezichtiging dat de schoorsteen renovatie met het voegen van de schoorsteen niet meer mogelijk is , kunnen wij de schoorsteen ook weer in zijn geheel opmetselen. Hierbij bent u weer jarenlang verzekerd van een hoogwaardige schoorsteen Onze medewerkers hebben passie voor het vak en de juiste know-how. Een schoorsteen metselen is voor ons dan ook geen enkel probleem.